Update omtrent corona-virus

22-03-2020 Update omtrent coronavirus:

Beste Patiënt,

 

De praktijk is geopend.

 

Wij volgen de richtlijnen van de RIVM en de KNGF.

Onze beroepsgroep, het KNGF, heeft samen met de informatie van het RIVM een stroomschema opgesteld, die gebruikt wordt bij het bepalen of de behandeling plaats kan vinden of niet.

 

 

 1. Nieuwe aanmeldingen

Bij nieuwe aanmeldingen vindt een telefonische triage plaats op basis van informatie en criteria van de RIVM.

De triage leidt tot de volgende indeling:

 1. patiënt behoort tot de groep kwetsbare mensen zoals gedefinieerd door de RIVM.
 2. patiënt heeft één van de onderstaande verschijnselen:
 3. (neus)verkoudheid
  1. hoesten, kuchen of niezen
  2. loopneus
  3. keelpijn
  4. verhoging (= tot 38 graden) of koorts
  5. kortademigheid
  6. hoofdpijn
  7. branderige ogen
  8. moeheid
  9. je ziek voelen
  10. diarree
 1. patiënt behoort niet tot de kwetsbare groep én heeft géén van bovengenoemde verschijnselen.

Deze patiënten kunnen in principe behandeld worden zoals gebruikelijk. We kunnen overwegen gebruik te maken van persoonlijke beschermingsmiddelen. We kunnen ook voor digitale behandeling kiezen.

 

 

Benadering patiënten uit categorie 1 en 2

 1. a) uitstel van behandeling waar mogelijk
  1. b) wanneer uitstel niet mogelijk is -> handelen alsof Corona besmetting aanwezig c.q. vastgesteld is.

 

De voorkeursoptie voor behandeling van deze patiënten is een interventie op afstand via digitale middelen.

Wanneer een face to face-behandeling echt noodzakelijk is, neemt de therapeut de voorschriften in acht van de RIVM voor contact met Corona patiënten.

Alternatief voor behandeling in een praktijkruimte is behandeling aan huis met de voorzorgsmaatregelen die we die het RIVM voorschrijft.

 

 

 1. Patiënten die al in behandeling zijn

Wij willen u vragen niet naar de praktijk te komen en een gepland huisbezoek met uw therapeut af te melden, indien u één van de onderstaande verschijnselen heeft:

 

 1. (neus)verkoudheid
 2. hoesten, kuchen of niezen
 3. loopneus
 4. keelpijn
 5. verhoging (= tot 38 graden) of koorts
 6. kortademigheid
 7. hoofdpijn
 8. branderige ogen
 9. moeheid
 10. je ziek voelen
 11. diarree

Heeft u vervolgafspraak staan dan doorlopen wij het stroomschema hierboven.

 

Veiligheid van patiënt en therapeut is leidend. Bij afwezigheid van adequate hulpmiddelen kan een therapeut niet behandelen.

Wij blijven telefonisch en digitaal bereikbaar wanneer fysiek contact niet mogelijk is.

 

Het KNGF en onze praktijk zijn van mening dat de fysiotherapeuten hun eigen professionele afwegingen moeten blijven maken gebaseerd op hun eigen omstandigheden en persoonlijke afwegingen, waarbij het leveren van verantwoorde zorg leidend is.

 

Fysio Bathmen doet er alles aan om zorg te blijven bieden aan mensen die dit hard nodig hebben. Om die reden kiezen we ervoor om alleen mensen individueel te behandelen. Hiermee blijft het aantal mensen wat gelijktijdig in ons pand aanwezig is, beperkt. Graag vragen we uw begrip voor deze keuze. We voelen ons als professionals in een zorgberoep verantwoordelijk voor een goede en veilige behandeling van onze cliënten. Daarnaast willen wij, als management van de praktijk, er zo goed mogelijk voor zorg dragen dat onze medewerkers en hun families gezond blijven. Om die reden gaan we heel strikt om met de hygiëne maatregelen en vragen we dit ook van iedereen die onze praktijk bezoekt. Uiteraard houden we de berichtgeving via de media goed in de gaten en communiceren we dit via onze website en social media. We hopen op uw begrip en zien u graag in goede gezondheid weer terug als de situatie weer normaal is

 

Verspreiding van het Corona-virus. Wat betekent dit voor het bezoek dat u gepland heeft aan onze fysiotherapiepraktijk? Wat doen wij als fysiotherapeuten?

 • Onze handhygiëne was al goed maar we wassen nu nog intensiever en gebruiken alleen papieren handdoekjes.
 • We groeten u mondeling.
 • We gebruiken (liever) geen hoeslakens meer op onze behandeltafels.
 • Neemt u uw eigen grote badlaken en kleine handdoek mee.
 • We houden onze behandeltafels en fitness-apparaten goed schoon.
 • Als we ons niet goed voelen, hoesten, keelpijn of koorts hebben, dan blijven we thuis. De therapeuten die werken, voelen zich fit.

Wat verwachten wij van u ?

 • Als u zich fit voelt, komt u gerust voor behandeling.
 • Belt u af als u verkouden bent, hoest, keelpijn of koorts heeft.
 • Bent u kwetsbaar, neemt u dan liever niet het openbaar vervoer naar ons toe.
 • Was u handen bij binnenkomst van de praktijk.
 • Bij gebruik van de oefenzaal apparatuur schoonmaken.

In overleg met u kunnen we bekijken of we bij u thuis kunnen komen voor behandeling. Verder willen we vragen om de tijd die u in de wachtruimte doorbrengt tot een minimum te beperken. We doen er alles aan om zo stipt mogelijk op schema te blijven, dus het heeft geen zin om 15 minuten van te voren al aanwezig te zijn. Gelieve ten vroegste 5 minuten voor aanvang van de afspraak de wachtruimte te betreden. Indien u vroeger aankomt bij de praktijk, vragen wij om in de auto of buiten te wachten. Wij plannen ook de afspraken voldoende ruim in teneinde contacten tussen patiënten onderling te vermijden. Tracht zoveel mogelijk alleen aanwezig te zijn op de afspraak. Wordt u toch vergezeld, dan vragen wij de ouders van kinderen of partners/begeleiders van patiënten om niet in de wachtruimte te blijven zitten tijdens de behandeling. Alvast bedankt voor uw medewerking. Zodoende kunnen we de komende weken de praktijk geopend houden en alles vlot laten verlopen. Samen staan we sterk tegen het coronavirus.

 

De regel 1,5 meter afstand bewaren

In de adviezen van het RIVM wordt gesproken over afstand houden van 1,5 meter. Dit betreft met name de situatie in de openbare ruimte waarbij het onbekend is, of andere aanwezigen besmet zijn of niet. Het ontwikkelde stroomschema helpt ons om te bepalen of dit advies bij uw behandeling van toepassing is of niet. Tevens zetten we ook in op behandeling op afstand, zoals mondeling advies, huiswerkoefenschema’s en digitale (video-bellen) en/of telefonische consulten.

 

Wij zullen jullie blijven informeren en deze pagina wordt geüpdatet naar aanleiding van recente ontwikkelingen.

Publicatiedatum: 22-03-2020


« Terug naar het overzicht