Diabetes

Diabetes II
Fysiotherapie Praktijk Fysio Bathmen e.o.

Inleiding
Mensen met diabetes type 2 kunnen bij de Fysiotherapie Praktijk Fysio Bathmen e.o. terecht voor een beweegprogramma dat speciaal voor deze doelgroep is ontwikkeld.

Voor wie?
Het beweegprogramma is bedoeld voor mensen met diabetes type 2 of pre-diabetes en gemotiveerd zijn om een actieve leefstijl te ontwikkelen waarin lichaamsbeweging en gebalanceerde voeding kernthema’s zijn.

De fysiotherapeut
Het beweegprogramma wordt verzorgd door een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in de begeleiding van mensen met diabetes type 2. De voorlichting rondom het voedingsaspect wordt verzorgd door een diëtiste. In het kader van diabetes werkt Fysiotherapie Praktijk Fysio Bathmen e.o. samen met praktijkondersteuners.

Het beweegprogramma
Het beweegprogramma duurt 12 weken. U traint 2x per week in onze fitnessruimte en 1x per week voor u zelf. Tijdens het programma heeft u regelmatig individuele gesprekken met de fysiotherapeut. Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

Intake: Tijdens de intake bij de fysiotherapeut vult u een aantal vragenlijsten in en worden er een aantal testjes gedaan om uw conditie en bewegingservaring te beoordelen.

Voedingsadvies: Voor voedingsadviezen wordt een aparte afspraak gemaakt met de diëtist.

Beweegprogramma: Met behulp van de modernste fitnessapparaten werkt u onder begeleiding van de fysiotherapeut aan het verbeteren van spierkracht (krachttraining) en uw uithoudingsvermogen (duurtraining). De opbouw is geleidelijk en aangepast aan de mogelijkheden van de cliënt.

Evaluatie en advies: Na 12 weken worden de resultaten met u besproken en kijkt de fysiotherapeut welke vormen van bewegen het beste bij u passen en wat voor u mogelijk is. Op basis daarvan krijgt u advies over een persoonlijk beweegprogramma waarmee u de verworven fitheid en gezondheidswinst zelf op peil kunt houden.

Verzekering
De begeleiding van de diëtist wordt standaard vergoed door uw zorgverzekeraar. Voor de fysiotherapeut gelden standaard tarieven, die onder voorbehoud van uw polisvoorwaarden worden vergoed door uw verzekering. Op dit moment hebben we geen addendum afgesloten met de zorgverzekeraars en zijn de kosten voor eigen rekening. Als u hierover vragen hebt neem dan contact op met uw ziektekostenverzekeraar of Fysiotherapie Praktijk Fysio Bathmen e.o.

Tel: 0570-542340
U kunt ook mailen naar:

Frank van Geelen Fysiotherapeut:   info@fysiobathmen.nl
Jeanette Prinsen Diëtiste: j.prinsen@dietistengroep.nl
Jacquelien Duteweert Praktijkondersteuner: j.duteweert-jansman@huisartsensalland.nl
Ingrid de Valk  Praktijkondersteuner:  i.valk-geist@huisartsensalland.nl