Pilates en Yoga

Op de dinsdag ochtend zijn er twee Pilates groepen om 10 uur en om 11:15.

Pilates is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coƶrdinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het is een effectieve workout die tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen. Het hele lichaam is betrokken bij Pilates maar je traint vooral je rompstabiliteit. Een stabiele, sterke kern vermindert het risico op blessures en daarom is het verstandig om de stabiliteit van je kern te trainen.

Op de woensdag avond om 19:30 is er Yoga in de praktijk.

De les is meestal een combinatie van Yin en Yang. Yin yoga is een rustige vorm van yoga voor rustige houdingen waar de posities voor langere tijd vast worden gehouden, drie tot vijf minuten. De houdingen zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Yang yoga is een actiever en meer dynamische vorm van yoga. Yang yoga richt zich meer op de spieren en zorgt voor een krachtig, vitaal en soepel lichaam.

In het leven van de moderne mens is de balans tussen lichaam en geest vaak verstoord, yoga biedt ons oefeningen die het evenwicht herstellen.