Samen Fit Kids

Samen Fit Project Bathmen

Fysio Bathmen e.o. draait in samenwerking met de huisartsen, praktijkondersteuners, diëtiste (Carinova) te Bathmen een speciaal fitness-beweegproject voor kinderen met overgewicht.
Er wordt getraind in een groep onder professionele begeleiding van een fysiotherapeut in een gewone praktijk of oefenruimte waar ook sporters zonder beperking trainen.
Het is een intensief programma waarbij niet alleen het kind, maar ook ouders (en het gezin) hard aan de slag gaan.

Voor wie?
Het Samen Fit Project is voor kinderen met overgewicht die door de kinderarts, huisarts, praktijkondersteuner naar ons worden doorverwezen. Er is dus vaak sprake van fors overgewicht.

Samen Fit Project 6-14 jaar
Het Samen Fit Project heeft als doel:
• Kinderen te stimuleren om met plezier te bewegen
• Kinderen en ouders inzicht te geven in de relatie tussen beweging, voeding en overgewicht
• Kinderen en ouders inzicht te geven in een gezond eetpatroon
• Kinderen inzicht te geven dat voldoende bewegen een must is

Op de donderdag vinden de trainingen plaats:
Bewegen: Lekker bewegen (in de fitnesszaal, sporthal, of een buiten activiteit)

Daarnaast vinden individuele en groepsgesprekken (ouder en kind) met de diëtiste en praktijkondersteuner plaats.
Ontdek je Snackje: Met de diëtiste
Babbelbox:  Met de praktijkondersteuner

Het programma duurt minimaal 6 maanden en gedurende die maanden ga je ook op zoek naar een sport die je graag na het einde van Samen Fit Project wilt gaan beoefenen.

Fysiotherapeut
De sport en fitness lessen worden begeleid door de fysiotherapeut (Frank van Geelen). 2x in de maand ga je op de donderdagmiddag fitnessen (kracht- en conditietraining) en 2x in de maand ga je samen met je groepje in de gymzaal sporten en bewegen of er vindt een buiten activiteit plaats. Plezier in bewegen staat hierbij voorop.

Diëtiste en Praktijkondersteuner
De Diëtiste gaat met de kinderen en ouders aan de slag om inzicht te krijgen in het voedingspatroon en hoe dit aan te pakken.

De Praktijkondersteuner bespreekt met de kinderen en ouders hoe het allemaal gaat. Zit je lekker in je vel? Hoe gaat het bijvoorbeeld op school?

Wanneer?
Samen Fit Project 6-14 jaar vindt plaats op
• de donderdag 16.00-17.00 uur.

Elk schooljaar zijn er 2 momenten waarop we starten met een groep. Het kan dus zijn dat je even moet wachten. Het is namelijk niet mogelijk om bij een lopende groep in te stromen.

De start van de groepen is in september 2011 en februari 2011.

Doorverwijzing en Aanmelding
Vind je specialist (in het ziekenhuis), huisarts, praktijkondersteuner het goed idee dat je aan Samen Fit Project wil gaan deelnemen, dan kan hij/zij een verwijzing voor fysiotherapie en diëtiek uitschrijven.

Een folder kunt u aanvragen door een e-mail te sturen aan: info@fysiobathmen.nl. Vermeld in het hoofd dat het gaat om de aanvraag van de Samen Fit Project folder. In de e-mail graag de naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum van het kind.

Vergoeding
Vergoeding is afhankelijk van uw verzekering. Voor de fysiotherapie gelden standaard tarieven, die onder voorbehoud van uw polisvoorwaarden worden vergoed door uw verzekering. Ons advies is dit nog even goed na te kijken of u kind verzekerd is voor fysiotherapie. U bent zelf verantwoordelijk voor de vergoeding.

De begeleiding van de diëtist wordt standaard vergoed door uw zorgverzekeraar.
Indien uw kind dit kalenderjaar al een diëtist heeft bezocht, betekent dit dat u moet betalen voor deze behandelingen. Dus informeer bij u verzekering hoe het zit!

Verdere informatie
Heeft u op dit moment nog vragen dan kunt u een e-mail sturen aan: info@fysiobathmen.nl. Of u kunt telefonisch contact opnemen met Frank van Geelen onder telefoonnummer 0570-542340.