Sport-Revalidatie

Fysio Bathmen e.o. en Sport Revalidatie

Gezondheid en sporten zijn tegenwoordig belangrijke onderwerpen. Iedereen is er zich van bewust van het nut van een gezonde leefstijl.
Bewegen en actief revalideren is noodzakelijk om de kwaliteit van leven te verbeteren, zowel op jonge als op latere leeftijd.
Fysio Bathmen e.o. heeft een uniek en uitgebalanceerd concept ontwikkeld. Er is een combinatie gemaakt van actief belasten met behulp van (sport) fysiotherapie en revalidatie met een naadloze overgang naar sportbeoefening. We maken hierbij gebruik van fitness en revalidatie apparatuur. Onder professionele begeleiding bent u specifiek aan het revalideren.
Als team van fysiotherapeuten, met een sportieve achtergrond, helpen we u graag bij de revalidatie na een operatieve ingreep en bij de terugkeer op het sportveld. Wij zijn gewend om onze behandelprogramma’s up to date te houden en volgen daarom zeer regelmatig allerlei cursussen.
Iedereen, van jong tot oud, die actief aan zijn herstel wil werken kan bij Fysio Bathmen e.o. terecht.
Vanuit ons specialisme revalidatie na een operatieve ingreep hebben we intensief contact met tal van specialisten ( o.a orthopeden) om de behandeling goed af te stemmen op de medische diagnose.
Ook zijn we gewend om contact te hebben met trainers / coaches, sportverzorgers etc om de geblesseerde sporter gefaseerd weer te laten wennen aan de sportbelasting zonder een terugval te krijgen.

Revalidatie na operatie

Revalidatie na een operatieve ingreep
Binnen onze praktijk zien we veel patiënten die zijn geopereerd en weer aan hun herstel moeten werken.
Patienten hebben vaak veel vragen.
Wat mag ik wel en mag ik niet na een operatie? Hoe lang moet ik met krukken lopen? Wanneer mag ik weer volledig belasten? Hoe lang gaat het duren voordat ik weer kan gaan sporten? Dit zijn vaak gestelde vragen door patiënten die zich rechtstreeks bij ons melden of worden verwezen door de orthopeden.
Rust Roest.
Actief revalideren bevorderd het herstel en geeft de mogelijkheid om o.a. weer eerder aan het werk te gaan.
GSR heeft veel ervaring opgedaan in de loop van de jaren en werkt nauw samen met een groot aantal orthopeden in Nederland.
Wij zien veel mensen na een operatie aan:

• De knie
o voorste kruisband reconstructie
o menisusletsel
o artrose
o kraakbeenletsel

• De enkel
o verwijderen van botsplinters
o na fracturen met plaat en / of schroeven erin geplaatst

• De schouder
o na een labrumletsel
o na een bicepspeesletsel of bij instabiliteitsklachten.

Specifiek

Door zeer regelmatig cursussen en congressen te volgen hebben we specifieke behandelprogramma’s ontwikkeld.
Doel is om de belastbaarheid van het weefsel weer optimaal te krijgen.
Individuele aandacht en de behandeling aan te laten sluiten op gewenste (werk, sport) belasting zijn dan ookvoor ons zeer vanzelfsprekend.
Binnen onze behandeling maken we gebruik van een stapsgewijze verzwaring om het weefsel uiteindelijk optimaal te belasten. Onze ervaring is dat patienten die een behandeltraject volgen voorafgaand aan de operatie, de operatie beter doorstaan en na afloop weer eerder belastbaar zijn. Veel specialisten (o.a.orthopeden, (sport)artsen) adviseren dit dan ook. Vraag gerust naar onze mogelijkheden.